“Langere tijd ben ik zoekende geweest naar wat ik wilde. Zeventien jaar geleden ben ik toen bij Blixem aan de Groesbeekseweg begonnen. Toen had ik al snel door: dit is mijn toko! Die plek is mijn leerschool geweest, daar heb ik geleerd wat ondernemen is binnen de fijne jas die BliXem heet."

"Het beviel me zo goed en mijn baan groeide en groeide; van het trainen van personeel, etaleren, inkoop en alles regelen met leveranciers. Na bijna dertien jaar dacht ik, dit is wat ik wil, en ik ben op zoek gegaan naar een eigen plek. Althans, dat vond ik wel ontzettend spannend, maar ik dacht ook als ik nu niet spring, dan doe ik het nooit. Dus binnen 3 à 4 maanden had ik een pand, een concept en was eigenlijk alles al rond. In oktober 2018 opende ik Bij Dré in de Houtstraat. Op je eigen benen staan, oftewel het ondernemerschap is heel anders dan in loondienst zijn. Natuurlijk heb ik fouten gemaakt maar ik heb ook mooie mensen leren kennen. En als ik zo de balans opmaak na drie-en-half jaar is het de beste keuze voor mij geweest.

Bij Dré heb ik 100% de vrije hand, ik weet wat mensen willen en ook een beetje wat er gemist wordt in de stad. De Tissue Up Girl is één van mijn meest verkochte items, het Pip Studio servies is heel populair, we verkopen veel gadgets, maar ik heb ook veel ingezet op wenskaarten. En dan echt de kaarten die je niet overal kunt vinden. Kleurrijk, gezellig, warm. De skylines van Nijmegen zijn ook zeker favoriet. Ik ben zelf geboren in Oss, maar inmiddels woon ik langer in Nijmegen dan ik ooit in Oss heb gewoond. Ik houd van Nijmegen, van hoe we met elkaar omgaan, het bourgondische, het studentenleven en de warmte van de mensen. Nijmegen heeft echt een hart.

Het leukste aspect aan Bij Dré vind ik dat ik een soort woonkamer realiseer waar je gezellig je tijd kunt nemen tijdens het winkelen. Ik laat mijn klanten lekker snuffelen. En ik houd me bezig met het etaleren. Ik ga altijd mee met de seizoenen en dat wil ik laten zien in mijn etalages. Ik kijk vaak naar mijn grote broer zoals bijvoorbeeld De Bijenkorf. Etalages moeten draaien en heen en weer gaan. Het moet bewonderend zijn, een beleving zijn. Ik zal nooit vergeten dat ik in mijn jeugd ooit een etalage zag waar een trein uit het pand kwam en weer terug de etalage in reed. Mijn passie voor etaleren is daar ontstaan.

Ook al ben ik pas een paar jaar open, ik heb al een vaste klantenkring mogen opbouwen, ik mag echt in mijn handen knijpen. Alle leeftijden komen bij mij over de vloer, en vaak ook heel divers. Veel jonge mensen komen voor de kaarten en gadgets en juist veel aanstaande moeders voor de jelly cat knuffels. We hebben de croissant-, broccoli- of preivorm, ja echt alle soorten.

Het lokaal shoppen vind ik echt belangrijk, zeker in deze tijd. Wat ik erg leuk vind is dat de Lange Hezelstraat veel meer aanloop heeft tegenwoordig en je slaat makkelijk af naar de Houtstraat. Ik hoor vaak van toeristen dat Nijmegen zo’n mooi aanbod heeft in lokale ondernemers, en daar ben ik het helemaal mee eens!” – Dré Steenbergen

© 2019 - 2024 Bij Dré | sitemap | rss